top of page
Search

Τα 5 coffee trends που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε.

Ο καφές ήταν και θα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Η ιστορία του φημολογείται να ξεκινάει στο μακρυνό 850 μ.χ και θα συνεχίσει να μας χαρίζει πλούσια αρώματα και μοναδικές στιγμές για παρα πολλά χρόνια ακόμα. Παρα τις πολύ δύκολες συνθήκες που επικρατούν στις μέρες μας δε το βάζουμε κάτω. Η κουλτούρα του καφέ στέκει στο ύψος της με την βιομηχανία να εξελίσσεται συνεχώς. Αυτά είναι 5 απο τα trends που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε.


Bumblebee Coffee:Ομολογουμένως, ο συνδυασμός espresso με χυμό πορτοκάλι ίσως να μην ακούγεται δελεαστικός, όμως το τελικό αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Προσθέτοντας σιρόπι καραμέλας, εξισορροπούμε τις έντονες/αντίθετες γεύσεις του πορτοκαλιού και του καφέ. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα φανταστικό, δροσιστικό ρόφημα, ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας.


 • 120ml Φρέσκος χυμός πορτοκάλι

 • 60ml Espresso

 • 10-15ml Σιρόπι καραμέλας


*Οι δοσολογίες μπορεί να διαφέρουν αναλόγως μεγέθους, προτίμησης.
Dalgona Coffee:Ο Dalgona Coffee είναι ένα ρόφημα που αποτελείται απο στιγμιαίο καφέ, ζάχαρη και γάλα. Μπορεί η ονομασία Dalgona να παραπέμπει στο Κορεάτικο toffee όμως ο συγκεκριμένος καφές δεν περιέχει πραγματικό dalgona. Ο Dalgona Coffee πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της πανδημίας που ζούμε σήμερα. Έγινε διάσημος απο τα social media, όταν ο κόσμος που απέφευγε τις εξόδους απο το σπίτι, άρχισε να δημιουργεί βίντεο homemade coffee μεταξύ άλλων. Σπιτικές εκδόσεις dalgona coffee πλημμύρισαν το YouTube στη Νότια Κορέα πριν γίνει viral στην πλατφόρμα TikTok με το hashtag #dalgonacoffeechallenge.

Παρόλο που ο συγκεκριμένος καφές δημιουργήθηκε με σκοπό την εύκολη παραγωγή στο σπίτι, πολλά καταστήματα ανα τον κόσμο το έβαλαν στο μενού. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον κάνουν την εμφάνιση τους εκπληκτικές παραλλαγές της κλασσικής συνταγής. Η συνέχεια σε επόμενο άρθρο.


 • 1 Tbsp στιγμιαίου καφέ (προτείνουμε Jacobs Hazelnut)

 • 1 Tbsp ζάχαρη

 • 1 Tbsp ζεστό νερό

 • Γάλα

Garnish: Σκόνη σοκολάτας, κόκκοι καφέ.


Σχετικό βίντεο παραγωγής εδώ (έκδοση Pappagallo):

*Οι δοσολογίες μπορεί να διαφέρουν αναλόγως μεγέθους, προτίμησης.
Vanilla Espresso Martini:Είναι απόγευμα και είσαι αναποφάσιστος? Σκέφτεσαι αν είναι αργά για καφέ ή νωρίς για χαλαρό ποτάκι? Μη το σκέφτεσαι άλλο. Πιές τα μαζί. Όχι, μη κοιτάς τον Irish Coffee. Σου έχουμε καλύτερο. Το espresso martini κάνει την επιστροφή του. Η vodka και ο espresso ποτέ δε ταίριαξαν περισσότερο με τη βανίλια. Τόσο, που σίγουρα ένα δε θα είναι αρκετό. • 60ml Vodka Vanilla (προτείνουμε Stolichnaya Vanilla)

 • 15ml Coffee Liqueur (προτείνουμε Kahlua)

 • 30ml Espresso

 • 10-15ml Σιρόπι Ζάχαρης

Garnish: Σκόνη σοκολάτας, κόκκοι καφέ.


Σχετικό βίντεο παραγωγής εδώ:
Sparkling Espresso:Η ζέστη έρχεται, ο υδράργυρος ανεβαίνει, εσύ διψάς. Ίσως ένας απλός Freddo Espresso να μην είναι πλέον αρκετός. Μήπως υπάρχει κατι πιο δροσιστικό για να πιείς πέρα άπο ανθρακούχο νερό και lime? Ε λοιπόν ναί, ένας κρύος espresso, με ανθρακούχο νερό και lime. Ο καφές που πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι.

Ο συνδυασμός ανθρακούχου νερού, tonic και καφέ δεν είναι κάτι το πρωτοφανές. Σε διάφορους διαγωνισμούς barista ανα τον κόσμο, οι διαγωνιζώμενοι barista καλούνται να δημιουργήσουν τον δικό τους signature coffee, με το tonic να κυριαρχεί στα βασικά συστατικά σε πολλές περιπτώσεις. Απο εκεί, παραλλαγές αυτού του trend βρίσκουν το δρόμο τους στα μενού απο διάφορα coffee shops παγκόσμια.


Σχετικό βίντεο παραγωγής εδώ:
Banana Strawberry Iced Latte:Οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν οτι ο συνδυασμός μπανάνας και φράουλας είναι κάτι μαγικό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η μπανάνα/φράουλα δύσκολα λείπει απο γλυκιές κρέπες, βάφλες, milkshakes, smoothies. Ωστόσο, αυτές οι εκπληκτικές γεύσεις έλειπαν απο ενα παγωμένο Latte. Έως τώρα. Πλέον υπάρχει τρόπος να απολαμβάνεις το latte σου με γάλα soy banana, αφρόγαλα φράουλας και φυσικά, παγωμένο espresso, όλες τις ώρες της ημέρας, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να το πιείς.


Σχετικό βίντεο παραγωγής εδώ:Αυτά ήταν 5 απο τα coffee trends, που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε εαν δε το είχες κάνει έως τώρα. Περισσότερα trends, πρωτοποριακές συνταγές και άλλα πολλά σε επόμενα άρθρα. Stay tuned. Be safe.


124 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page